реклама 468

четвъртък, 12 март 2009 г.

БТК отлага продажбата на ефира

dnes.dir.bg - БТК отлага продажбата на ефира

Предвид на забавянето на разглеждането на сделката, БТК е взела решение да оттегли документите за продажба на Националното управление "Радио и телевизионни станции" (НУРТС) от Комисия за регулиране на съобщенията (КРС).

Това съобщиха от пресцентъра на компанията.

Правилността на решението на телекома се потвърди и от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), която също удължи срока за разглеждане на сделката между БТК и фирма ORS до четири месеца. Необходимо е двете компании да направят допълнителни анализи на бизнес средата и последващо изясняване на детайлите по сделката, се казва още в съобщението.

От БТК припомнят, че на 3 декември миналата година, БТК и Oesterreichische Rundfunksender GmbH & Co KG (ORS) подписаха споразумение за покупко-продажба на НУРТС - собственост на телекома. Съгласно процедурата, един месец след постигането на споразумение документацията за получаване на необходимите регулаторни разрешения за прехвърляне на оторизациите за ползване на радиочестоти беше депозирана в КРС и КЗК.

Изборът на ORS за купувач е резултат от международен търг, консултиран от инвестиционна банка, каза през декември изпълнителен директор на БТК Груп Бернар Мошени. Общо 70 финансови и стратегически инвеститори са участвали в тръжната процедура, допълни той.

Днес от БТК подчертават, че ORS е стратегически инвеститор, специализиран в областта на радио и телевизионните системи. Фирмата е водещ доставчик на технологии за аналогово и цифрово разпръскване, компанията оперира в съгласие с европейските практики в сектора.

БТК и ORS продължават работа по успешното финализиране на сделката, тъй като е в интерес на цялото общество, радиоразпръскването да се осъществява от стратегически инвеститор с международен опит и ноу-хау, какъвто е ORS, се казва в съобщението на българския телеком.


Няма коментари:

Публикуване на коментар