реклама 468

петък, 6 март 2009 г.

Информация за пътната обстановка на територията на Перник

Информация за пътната обстановка на територията на Перник : Новините от Перник - Агенция За Перник

На територията на Област Перник няма затворени поради ремонт пътни участъци. Пътищата са проходими при зимни условия. Предвид предвижданите валежи от дъжд и ниските температури през нощта е възможно заледяване на пътните настилки. Сектор “Пътна полиция” при ОД на МВР - Перник апелира към водачите да спазват правилата за движение и да се движат с повишено внимание. Най-важното с което трябва да се съобразяват водачите при шофиране в усложнена пътна обстановка е да се движат със съобразена с пътните условия скорост (с интензивността на движение и хлъзгавата пътна настилка) и на по-голяма и безопасна дистанция. Автомобилите трябва да бъдат технически изправни и задължително оборудвани със зимни гуми.
feature photo
С оглед по-добра видимост на МПС през зимния сезон и недопускане на ПТП се напомня на водачите, че от 1 ноември до 1 март трябва да се движат задължително и през светлата част от денонощието с включени светлини.

По първокласен път І-1 (Е-79) в с. Драгичево, участъка от бензиностанция “Петрол” до кръстовището за с. Рударци, в петък от 14.00 до 19.30ч. и в събота от 09.00 до 14.00ч. ще бъде въведена временна организация на движението. Движението на ППС от гр. София към гр. Перник ще бъде пренасочено по две пътни ленти, а движението към гр. София ще се извършва по една лента.

По първокласен път І-1 в района на с. Драгичево са въведени ограничения за движението на тежкотоварни автомобили от гр. Перник към гр. София за времето от 05.30 до 08.50 часа и от 16.30 до 19.50 часа.


Няма коментари:

Публикуване на коментар